Caută
Close this search box.

Prințul Charles a vorbit în română la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa

Printul Charles a vorbit în limba română luni, la Sibiu, la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. Principele de Wales este un susținător al proiectelor de mediu.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus Prințul Charles.

„Biodiversitatea de aici, din România, este unică pentru mine, în Europa. Pe lângă vechile păduri, există mamiferele mari, precum urşii, lincşii şi lupii şi peisajele străvechi, cu bogăţia lor de flori sălbatice. Această biodiversitate merită atenţia noastră, deoarece acum sunt în pericol grav de a fi distruse. Grav”, a arătat Prinţul Charles.

Prinţul Charles a subliniat şi importanţa comunităţilor locale, în această schimbare de paradigmă, potrivit Agerpres.

Răspunsul României a fost remarcabil, atât prin umanitatea, cât și prin generozitatea sa imensă

„Sunt conștient că ținem această conferință în timp ce, peste graniță, teritoriul Ucrainei a fost invadat. După cum am văzut cu propriii ochi, răspunsul României a fost remarcabil, atât prin umanitatea, cât și prin generozitatea sa imensă.

Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de toți ucrainenii și sunt mândru că organizațiile cu care lucrez de ani de zile s-au implicat activ pentru a oferi sprijin. Este o tragedie de proporții uriașe să asistăm la asemenea moarte, distrugere și suferință, atunci când cu toții ar trebui să lucrăm împreună pentru a face față celei mai mari urgențe planetare cu care s-a confruntat lumea noastră vreodată”, a afirmat Prințul Charles.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri