Caută
Close this search box.

Putin colectează datele personale ale utilizatorilor de Internet, cu New Profile Pic app

new profile pic

Rusia urmărește să obțină date personale, iar experții îi avertizează pe utilizatorii de internet să nu descarce cea mai recentă modă online, New Profile Pic app, care îți ia datele și le trimite direct la Moscova.

O nouă aplicație pentru telefon, care oferă utilizatorilor un avatar digital gratuit, face fotografii de calitate, cu recunoaștere facială, și le trimite la Moscova, stârnind preocupări majore în comunitatea de securitate cibernetică.

Zeci de mii de oameni și-au încărcat deja fotografiile pe serverele aplicației New Profile Pic, în schimbul avatarului gratuit.

Mulți nu știu că în spatele aplicației este compania Linerock Investments, cu sediul într-un complex de apartamente de lângă Ministerul Apărării al Rusiei, la doar 5 kilometri de Piața Roșie.

Jake Moore, de la ESET Internet Security, a declarat pentru Daily Mail că oamenii trebuie să fie foarte atenți atunci când încarcă fotografii sau date personale pe un site abia apărut.

„Această aplicație este probabil o modalitate de a surprinde fețele oamenilor, la rezoluție înaltă, și aș pune la îndoială orice aplicație care dorește această cantitate de date, în special una care este în mare parte nemaiauzită și se află într-o altă țară”, a spus Moore, conform Newsweek România.

Compania din spatele aplicației se numește Linerock Investments Ltd, care, conform bazei de date a Consorțiului Internațional al Jurnaliştilor de Investigație Offshore Leaks, este înregistrată la Moscova.

Are un acționar cu sediul în Panama City, în timp ce un director are sediul în Rusia. În 2017, o companie din Sankt Petersburg a lansat FaceApp. Și atunci experții în securitate au avertizat cu privire la cantitatea de date pe care aplicația o trimitea în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri