Caută
Close this search box.

Putin susţine că armata rusă rămâne gata să asigure evacuarea în siguranţă a civililor de la Azovstal

azovstal

Armata rusă rămâne ”gata” să facă în aşa fel încât civilii blocaţi alături de combatanţii ucraineni în uzina Azovstal, la Mariupol, să fie evacuaţi în siguranţă, a afirmat joi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP şi Reuters.

Într-o convorbire telefonică cu premierul israelian Naftali Bennett, Vladimir Putin „a atras atenţia asupra chestiunilor umanitare, între care evacuarea civililor din uzina Azovstal (…), realizată în colaborare cu reprezentanţii ONU şi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii”, a precizat Kremlinul.

„Armata rusă este în continuare gata să asigure evacuarea civililor în siguranţă”, a dat asigurări Putin, citat de Agerpres.

De asemenea, a mai spus Putin, Kievul ar trebui să le ordone luptătorilor ucraineni blocaţi la Azovstal să depună armele.

Între timp, un responsabil al ONU a anunţat că un nou convoi al organizaţiei este în drum spre uzina din Azovstal pentru a-i evacua pe civili.

„Astăzi, în momentul în care vorbim, un convoi este în drum spre Azovstal până mâine dimineaţă, în speranţa de a-i recupera pe civilii rămaşi în acest infern întunecat şi de a-i scoate în siguranţă”, a declarat secretarul general adjunct al ONU care răspunde de chestiunile umanitare, Martin Griffiths.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri