Caută
Close this search box.

Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la UE

maia sandu

Republica Moldova avansează rapid pe calea procedurilor obligatorii pentru aderarea la Uniunea Europeană. Premierul Natalia Gavriliţa a înmânat, joi, şi cel de-al doilea chestionar de aderare ambasadorului UE la Chişinău, excelența sa Janis Mazeiks, transmite tvrmoldova.md.

„Pe 4 martie, Republica Moldova apus cererea de aderarea la UE. La scurt timp după depunere, am primit prima parte a chestionarului.

Pe 22 aprilie v-am înmânat răspunsurile şi atunci am promis că, până la mijlocul lunii mai, vom depune răspunsurile şi la partea a doua chestionarului şi noi ne ținem de cuvânt. Îmi face o deosebită plăcere să vă înmânez o parte din cele 7 volume cu răspunsurile la chestionar.”, a spus Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova.

Excelența Sa, Janis Mazeiks, Ambasadorul U.E. în Republica Moldova:

„Republica Moldova este parte a Uniunii Europene şi vrem să fim mai apropiați. Așadar, această informație va fi analizată de Comisia Europeană şi va urma opinia comisiei. Consiliul va fi cel care va decide care sunt următorii paşi. Vă mulţumesc tuturor”.

Pe 22 aprilie, Republica Moldova a completat şi a transmis primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a R. Moldova.

În completarea chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost implicată și o echipă din România. Anunțul a fost făcut miercuri seară de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZI” de la TVR Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri