Caută
Close this search box.

Republica Moldova: Percheziţii la domiciliul fostului preşedinte Igor Dodon, care ar fi fost reţinut

igor dodon

Procurori anticorupţie, ofiţeri ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova au întreprins marţi dimineaţa percheziţii la domiciliul fostului preşedinte Igor Dodon, informează Radio Chişinău.

Potrivit unor surse ale Deschide.md, Igor Dodon, preşedinte de onoare al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi fost preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru 72 de ore. Totodată, potrivit surselor, a fost reţinut şi cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Informaţia privind reţinerea lui Dodon pentru 72 de ore a fost confirmată pentru Deschide.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Însă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că nu confirmă deocamdată reţinerea lui Igor Dodon. „Este prematur să vorbim despre o reţinere a lui Igor Dodon atât timp cât acţiunile de urmărire penală sunt în curs de desfăşurare”, a spus Mariana Cherpec pentru Radio Chişinău, adăugând că „au loc mai multe acţiuni, urmând să fie efectuate mai multe acţiuni pe parcursul zilei”.

Mariana Cherpec a precizat pentru presă că este vorba despre un dosar penal deschis în baza mai multor articole din Codul Penal, transmite Agerpres.

Igor Dodon este bănuit de mai multe infracţiuni, inclusiv corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul numit în spaţiul public din Republica Moldova „kuliok” („punga”). Este vorba de imaginile video din 2019 în care Igor Dodon primeşte o pungă de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc în care se presupune că ar fi fost bani. Igor Dodon a negat însă că ar fi primit bani.

În 2020, procuratura a refuzat declanşarea dosarului penal pe motiv că nu se putea demonstra că în pungă ar fi fost bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri