Caută
Close this search box.

Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor greci că a avut parte de o judecată nedreaptă, în România

sorin oprescu

Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest, în Grecia, până când va fi luată o decizie, în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Oprescu a fost adus în fața instanței în dimineața aceasta. El a fost întrebat dacă vrea să se întoarcă în România. Oprescu a refuzat, spunând că a avut parte de o judecată nedreaptă, în țara natală, astfel că judecătorul a decis că va rămâne în arest, potrivit Digi24.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România. Tot atunci avocații lui Oprescu vor putea cere ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Procurorul în fața căruia a fost prezentat miercuri la instanța din Atena a decis că, pe parcursul următoarelor 40 de zile, un complet de judecată va analiza dosarul lui Sorin Oprescu și va stabili dacă să rămână sau nu în arest.

Corespondentul Antena 3 la Atena spune că strategia apărării a fost de a-l convinge pe procurorul grec să decidă cercetarea lui Oprescu în stare de libertate, în condițiile în care fostul edil al Bucureștiului deține o proprietate în capitala Greciei.

Sorin Oprescu a fost reținut, după ce a fost localizat de Interpol, în Atena, aminteşte Ziare.com.

Fostul primar general Sorin Oprescu fusese dat vineri, 13 mai, în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu (70 de ani) a primit vineri, 13 mai, verdictul final în dosarul de corupție în care este judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri