Caută
Close this search box.

SUA lansează un program pentru dovedirea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a anunţat marţi lansarea unui nou program pentru descoperirea şi analizarea dovezilor de crime de război şi alte atrocităţi comise de Rusia în Ucraina, în contextul în care Washingtonul încearcă să se asigure că Moscova este trasă la răspundere pentru acţiunile sale.

Departamentul de Stat a precizat că aşa-numitul Observator al conflictelor va presupune documentarea, verificarea şi diseminarea dovezilor din surse deschise ale acţiunilor Rusiei în Ucraina. Rapoartele şi analizele vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi prin intermediul site-ului Observatorului, potrivit Agerpres.

Instituţia a mai precizat că noul program, înfiinţat cu o investiţie iniţială de 6 milioane de dolari, va analiza şi păstra informaţiile, inclusiv imagini din satelit şi postări pe social media, astfel încât acestea să poată fi folosite în viitoare mecanisme de tragere la răspundere.

„Noul program Observatorul conflictelor este parte a eforturilor guvernului SUA atât la nivel naţional, cât şi internaţional, menite să asigure tragerea la răspundere pentru acţiunile oribile ale Rusiei”, mai menţionează comunicatul citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri