Caută
Close this search box.

Telefonul lui Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a fost spart de aplicaţia Pegasus

pedro sanchez

Telefonul mobil al prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez a fost spart anul trecut, cu ajutorul programului de spionaj Pegasus și, în urma intruziunii, a avut loc cel puțin o scurgere de date, informează Reuters.

Autorităţile spaniole au detectat programul de spionaj Pegasus în telefoanele mobile ale premierului Sanchez şi ministrului Apărării, Margarita Robles, a anunţat luni ministrul Preşedinţiei, Felix Bolanos.

Oficialul spaniol a explicat într-o conferinţă de presă convocată de urgenţă că telefonul lui Sanchez a fost infectat în mai 2021 şi că atunci a avut loc cel puţin o scurgere de date. El nu a dorit să spună cine l-ar fi spionat pe premier şi dacă sunt suspectate puteri străine sau organizaţii spaniole.

„Nu este vorba de supoziţii”, a precizat el, adăugând că faptele sunt „de o gravitate enormă”.

„Intervenţiile au fost ilegale şi externe. Externe înseamnă că au fost comise de organisme neoficiale şi neautorizate de stat”, a spus el, adăugând că acţiunile de spionaj au fost raportate Ministerului de Justiţie şi că Înalta Curte se va ocupa de caz.

Bolanos a explicat că au avut loc „două intruziuni” în telefonul lui Sanchez în mai 2021 şi una în telefonul Margaritei Robles în iunie 2021. „Nu există probe că ar mai fi avut loc şi alte intruziuni după aceste date”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri