Caută
Close this search box.

Tupeu. Serghei Lavrov îi dă lecţii lui Josep Borell. „Nu trebuie să uite că postul său este în diplomaţie”

lavrov

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat în Algeria că Uniunea Europeană „nu are o politică externă”, ca reacţie la propunerea şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, de a confisca rezervele valutare blocate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina.

„Borrell nu trebuie să uite că postul său este în diplomaţie şi că el nu este comandant militar. Cred că în viitor acest post de şef al diplomaţiei UE va fi eliminat, ştiut fiind faptul că reflectă poziţia SUA”, a susţinut Lavrov, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Ministrul rus a invocat situaţia din Afganistan, ţară ale cărei active din banca centrală sunt congelate, „însă (Occidentul) nu foloseşte aceşti bani pentru a reconstrui Afganistanul, care a fost distrus ca urmare a acţiunilor NATO”.

Într-un interviu publicat marţi, Borrell a arătat că ar fi logic ca UE să procedeze la fel cum au făcut Statele Unite cu activele băncii centrale a Afganistanului după ce talibanii au preluat puterea la Kabul. Washingtonul intenţionează să folosească o parte din fondurile afgane blocate pentru a ajuta poporul afgan şi să păstreze restul pentru a acoperi eventuale despăgubiri acordate în procese împotriva militanţilor islamişti acuzaţi de terorism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri