Caută
Close this search box.

Ucraina îi cere Republicii Moldova să-i dea cele șase avioane MiG-29, chiar dacă sunt neutilizabile

Ucraina a cerut Republicii Moldova să îi ofere cele șase avioane MiG-29 care nu mai sunt utilizabile pentru a fi reparate și folosite de armata sa în războiul cu invadatorii ruși. O solicitare în acest sens a fost făcută de președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, în cadrul întrevederii la Kiev cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie Deschide.md.

„Știm că aveți șase avioane MiG-29 care nu sunt funcționale. Am putea să ne înțelegem ca să ni le transmiteți pentru necesitățile armatei ucrainene, pentru lucrările de reparație. Pentru noi ar fi foarte important dacă ați găsi această posibilitate” a declarat președintele Radei Supreme a Ucrainei, potrivit Digi24.

Purtătorul de cuvânt al PAS, Adriana Vlas, a declarat că Republica Moldova nu poate să ofere tehnică militară Ucrainei în virtutea statutului de neutralitate.

În aprilie, presa ucraineană scria că autoritățile de la Kiev au cerut Republicii Moldova să vândă cele șase avioane MiG-29, însă Kievul a primit un refuz din partea conducerii de la Chișinău.

Informațiile au stârnit un val de discuții în spațiul public din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri