Caută
Close this search box.

Ucraina îl acuză pe Putin că dă forţat paşapoarte ruseşti în regiunile ocupate de Moscova

zaporojie

Ucraina a denunțat decizia ocupanților ruși de a implementa o procedură rapidă și simplificată de acordare a pașapoartelor rusești ucrainenilor din regiunile ocupate.

„Acordarea forţată de paşapoarte ucrainenilor din Herson şi Zaporojie este o nouă dovadă a obiectivului criminal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Ministerul de Externe ucrainean într-un comunicat.

Ucraina spune, potrivit Agerpres, că această decizie a rușilor reprezintă o încercare de „confiscare a teritoriilor ucrainene pentru ocuparea și integrarea lor juridică, politică și economică în Rusia”.

Regiunea Herson a fost cucerită integral de armata rusă după lansarea invaziei din 24 februarie, în timp ce cea din Zaporojie este doar parţial controlată de invadatori.

Rezidenţii din aceste teritorii ocupate sunt vizaţi de „procedura simplificată” instituită de dictatorul rus prin decret, miercuri.

Ministerul ucrainean de Externe a spus că această măsură „deschide calea obligării locuitorilor din teritoriile ocupate temporar de armata rusă să obţină cetăţenia rusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri