Caută
Close this search box.

Ultima săptămână de autorecenzare: până pe 15 mai se pot completa chestionarele

Autorecenzarea mai este posibilă până duminică, 15 mai, după care timp de două luni va avea loc recenzarea faţă în faţă. Recenzorii vor merge acasă la cei care nu şi-au completat datele pe internet.

Brașov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoșani sunt doar câteva dintre județele în care peste 40% din populație s-a autorecenzat. La polul opus, rezultate slabe au fost înregistrate în judeţele Iasi, Bacău și Dolj.

Datele arată un procent de 37% autorecenzare, ceea ce înseamnă peste șapte milioane de chestionare completate. Începând cu data de 16 mai, autorecenzarea pe cont propriu sau autorecenzarea asistată nu vor mai fi posibile. Din acel moment începe etapa recenzării prin interviuri față în față. 20.000 de recenzori sunt pregătiți să iasă pe teren pentru a strânge datele. Fiecare recenzor va avea la dispoziţie o tabletă pentru completarea chestionarelor.

„Pe tabletă fiecare recenzor va avea posibilitatea să identifice care sunt adresele unde nimeni nu s a autorecenzat şi este obligatoriu să meargă acolo, care sunt adresele unde doar parte din persoane s-au autorecenzat, din nou este obligatoriu să meargă acolo”, a explicat coordonatoarea Unitatea de Coordonare și Implementare a Recensământului, Silvia Pisică.

Cine se autorecenzează primeşte o zi liberă de la serviciu, iar cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3 mii de lei. Recenzarea la domiciliu va dura de pe 16 mai până pe 17 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri