Caută
Close this search box.

Un american capturat de Rusia a fost eliberat de voluntari Project Dynamo

project dynamo

Un cetăţean american din Ucraina, care fusese acuzat de Rusia de spionaj şi capturat de forţele ruse, a fost evacuat în Polonia, împreună cu doi membri ai familiei sale.

Eliberarea sa a fost asigurată de grupul de voluntari privat Project Dynamo, cu baza în Florida, transmite Reuters.

Kirillo Alexandrov, în vârstă de 27 de ani, soţia sa ucraineană şi mama acesteia sunt ultimii dintre cei peste 600 de oameni eliberaţi în zeci de asemenea misiuni începând din februarie, potrivit Project Dynamo, grup cu baza în oraşul american Tampa şi format iniţial anul trecut pentru a salva americani din Afganistan, conform Digi24.

Originar din statul american Michigan şi ulterior mutat în Ucraina, Alexandrov a fost arestat, alături de soţia şi soacra lui, la finalul lunii martie în apropierea oraşului Herson, din sudul Ucrainei, în timp ce încerca să plece din regiune din cauza invaziei militare ruse, notează Agerpres.

Conform Project Dynamo, forţele ruse l-au acuzat pe Kirillo Alexandrov de spionaj în favoarea guvernului american, acuzaţie considerată de grupul american de voluntari drept o înscenare.

Alexandrov a fost interogat şi apoi transferat la Moscova, unde se presupune că a fost folosit pentru propagandă şi apoi încarcerat, indică o declaraţie a Project Dynamo.

Project Dynamo a asigurat mutarea lui Kirillo Alexandrov, a soţiei şi a soacrei lui în Polonia după mai mult de o lună de negocieri, a declarat James Judge, purtător de cuvânt al grupului Project Dynamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri