Caută
Close this search box.

Un centru comercial și două hoteluri au fost lovite de rachete hipersonice la Odesa

Un centru comercial și două hoteluri au fost lovite luni de atacurile militare rusești în orașul-port Odesa, din sud, potrivit CNN.

Inițial fusese anunțat că un complex hotelier de lux din Odesa, „Grande Pettine”, frecventat de elita rusească, a fost distrus luni, într-un atac rusesc cu rachetă.

Potrivit CNN, trei rachete Kinzhal – noile rachete hipersonice ale Rusiei – au fost trase dintr-un avion și au lovit „o țintă a infrastructurii turistice”, a declarat Sergey Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare regionale Odesa.

Două persoane au fost spitalizate în urma atacului cu rachete, potrivit lui Bratchuk, dar CNN nu a putut confirma informația.

Bratchuk nu a identificat ținta, dar CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea a două videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare, care arată pagube semnificative la un hotel din satul Zatoka. Unul dintre videoclipuri a fost postat de Consiliul Municipiului Odesa.

Este al doilea hotel din regiunea Odesa care a fost vizat luni, după „Grande Pettine”. Nu este clar de ce au fost vizate cele două hoteluri sau cine s-ar fi cazat acolo, notează sursa ciată.

Centru comercial bombardat lângă Odesa / Foto: Telegram

Un centru comercial a fost, de asemenea, lovit de șapte rachete, potrivit Comandamentului Operațional de Sud al Forțelor Armate al Ucrainei. Cinci persoane au fost rănite, iar o persoană a murit în grevă, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri