Caută
Close this search box.

UPDATES Prinţul Charles a venit în România

charles al III-lea

Prinţul Charles al Marii Britanii a ajuns astăzi în România, unde face o vizită oficială.

UPDATE 18.08 Klaus Iohannis şi Prinţul Charles au discutat despre războiul din Ucraina, despre vechea relație a prințului cu România și despre dezvoltarea unor proiecte, pe tema schimbărilor climatice.

”Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale.

Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”, a transmis Administrația Prezidențială, după întâlnire.

„În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei”, se mai arată în comunicatul Președinției.

UPDATE 15.51 Prinţul Charles de Wales are acum o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Moştenitorul Coroanei Britanice se va întâlni apoi la Palatul Elisabeta cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi cu principele consort Radu, scrie Agerpres.

UPDATE 15.44 În această după amiază, înaltul reprezentant al Coroanei Britanice a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, conform Ziua de Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri