Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Interesele noastre în Marea Neagră sunt afectate

vasile dîncu

„Faptul că Rusia este aproape de gurile Dunării și dacă ne gândim și la posibila dezvoltare spre Odesa și încoace, oricum se află pe Insula Șerpilor, încă nu s-a tranșat acolo bătălia, sunt 22 de mile marine până la granița României, (…) înseamnă că interesele noastre de securitate în Marea Neagră sunt afectate în acest moment și evident că suntem îngrijorați”, a declarat, la TVR, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Majoritatea miniștrilor Apărării care ne-au vizitat au admis că îngrijorarea este una firească și că „avem dreptate de data aceasta”. Dîncu a dat detalii despre stadiul demersurilor privind grupul de luptă stabilit cu cele 4 de prezență înaintată, unde Franța este națiune lider.

Întrebat cât de îngrijorătoare este apropierea agresiunii Rusiei de gurile Dunării, ministrul Apărării Naționale a subliniat că „nu este o perspectivă care să ne lase reci”. „Însă, sunt puține șanse, așa cum spuneau și președintele german și președintele României, ca să vedem un conflict în această zonă – gurile Dunării sau Republica Moldova. Cred că nevoia pe care o are Republica Moldova din această perspectivă, în momentul ăsta, este de ajutor umanitar și de sprijin pentru integrarea europeană. Asta este cel mai important lucru„, a declarat Vasile Dîncu.

Pe de altă parte, faptul că Rusia este aproape de gurile Dunării și dacă ne gândim și la posibila dezvoltare spre Odesa și încoace, oricum se află pe Insula Șerpilor, încă nu s-a tranșat acolo bătălia, sunt 22 de mile marine până la granița României, (…) înseamnă că interesele noastre de securitate în Marea Neagră sunt afectate în acest moment și evident că suntem îngrijorați. (…) Am fost cu mai mulți miniștri ai Apărării la Mihail Kogălniceanu. Majoritatea miniștrilor Apărării din Marea Britanie, din Belgia, Olanda, Italia, Germania care au fost acolo au arătat că îngrijorarea noastră este una firească și că avem dreptate de data aceasta, și s-au arătat, bineînțeles, îngrijorați și de faptul că Marea Neagră nu este deschisă de fapt circulației internaționale”, a explicat ministrul Apărării.

Citește și: „O să distrug România”. Hackerii pro-ruși de la Killnet cer eliberarea lui Ioan Feher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri