Caută
Close this search box.

VIDEO Militarii ruşi au bombardat manechine plantate de ucraineni, trădându-şi poziţiile

manechine

Un filmuleț publicat chiar pe canalele rusești de propagandă de pe Telegram, în care se arătau soldați ucraineni în tranșee, bombardați de artileria rusă, este considerat o farsă elaborată a ucrainenilor, care au pus acolo manechine, pentru a-i păcăli pe ruşii din forțele lui Vladimir Putin.

Analistul Tom Bullock, de la Jane’s Intelligence, una dintre cele mai cunoscute publicații de securitate din lume, a arătat pe Twitter că nu era vorba despre soldați ucraineni, ci despre păpuși.

Acesta a publicat şi fotografii cu tipurile de „soldați falși” folosiți de armata ucraineană, pentru a demonstra păcăleala trasă ruşilor.

O analiză atentă a imaginilor pare să confirme acest lucru, pentru că acolo nu par a fi soldați în carne și oase și, pe deasupra, aceștia nu se mișcă și stau în picioare, in tranșee, ceva ce nici un militar adevărat nu ar face.

Ucrainenii folosesc din plin asemenea tactici, mai ales că, pe lângă manechinele produse special pentru acest scop, primesc și donații. Presa a scris că, la finalul lunii aprilie, un civil a donat 100 de manechine armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri