Caută
Close this search box.

Actorul Alexandru Lulescu a murit

alexandru lulescu

Alexandru Lulescu, unul dintre cei mai buni actori de comedie din România, a murit la 90 de ani.

Acesta și-a sărbătorit ziua de naștere pe 1 iunie, însă, în urma unui atac cerebral, a încetat din viață, într-un centru de bătrâni, în care trăia de mai mult timp.

Cu o zi înainte să moară, actorul a cerut să vină un preot, pentru a fi împărtășit, scrie click.ro. În ziua următoare, Alexandru Lulescu a murit.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu. Trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Național din București, potrivit informațiilor apărute în spațiul public.

Alexandru Lulescu a avut o activitate de 70 de ani pe scena teatrului, dar a apărut și în filme și la tv.

Face parte din generația de aur, jucând alături de Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu sau Nicu Constantin.

A jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului, potrivit Wikipedia, via Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri