Caută
Close this search box.

Biserica de pe trotuar din Constanța nu va mai fi demolată

Judecătoria Constanța a suspendat joi demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, lăcaș de cult construit fără autorizație pe trotuarul unui bulevard din Constanța.

„Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea … . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa. În temeiul art. 719 alin. (8) C. proc. civ., prezenta încheiere se comunică din oficiu şi de îndată B.E.J. Beciu Stelian. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 402 teza finală C. proc. civ., astăzi, 16.06.2022”, se arată în decizia Judecătoriei Constanța.

„Biserica de pe trotuar”, după cum îi spun constănțenii, a fost construită în 2002, fără să aibă autorizație. În decembrie 2021, magistrații au decis desființarea lucrărilor realizate fără autorizație. Decizia Tribunalului Constanța ar fi trebuit pusă în aplicare în trei luni, iar Arhiepiscopia Tomisului ar trebui să demoleze biserica pe banii proprii, potrivit TVR.

Arhiepiscopia Tomisului a mai susținut că a încercat să intre în legalitate în ultimii 20 de ani, iar reprezentanții Bisericii Izvorul Tămăduirii au cerut relocarea lăcașului de cult.

Patriarhia Română a transmis, într-un comunicat de presă, că „demolarea unei biserici, fie ea și lipsită de necesarele calități menționate mai sus, este un act tulburător și neavenit, mai ales în contextul memorial românesc traumatizat încă de demolarea bisericilor sub comunism.

Pentru a evita producerea oricărui resentiment procurat de ideea de sacrilegiu și pentru a nu alimenta un zgomotos complex de persecuție, soluția mutării/ translatării (în măsura posibilului) a unui lăcaș de cult este aprioric mai bună decât punerea la pământ a acestuia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri