Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu: Vizitele la Kiev se anunță după ce au loc, nu înainte

aurescu

Publicul va afla despre o eventuală deplasare a președintelui Klaus Iohannis în Ucraina după ce un astfel de eveniment se va fi consumat deja, a explicat, luni seara, la Digi24, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, întrebat despre anunțul făcut de un parlamentar ucrainean, pe Twitter, că șeful statului român ar urma să vină la Kiev joi, pe post de „d’Artagnan”, însoțindu-i pe președintele Emmanuel Macron, pe cancelarul Olaf Scholz și pe premierul italian Mario Draghi.

„Trebuie să vă dezamăgesc de la început. Vizitele președintelui și programul acestuia sunt anunțate doar de către Administrația Prezidențială.

În al doilea rând, așa cum ați constatat deja din multele vizite care s-au făcut la Kiev până în momentul de față, acestea se anunță după ce au loc, nu înainte. Prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a precizat șeful diplomației române.

„Dincolo de contextul despre care vorbim, cred că este o alăturare onorabilă, ceea ce arată clar importanța pe care România o are în Alianța Nord-Atlantică și în plan regional”, a comentat Bogdan Aurescu în legătură cu anunțul făcut de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko.

„Și vă reamintesc, de asemenea, că domnul președinte, Klaus Iohannis, va participa mâine seară (marți – n.r.), la Haga, la o reuniune foarte importantă, pe care Administrația Prezidențială a anunțat-o deja, împreună cu primul ministru al Olandei, primul ministru al Danemarcei, împreună cu premierii dintr-o serie de state importante, Letonia și alți premieri importanți, Belgia și așa mai departe, pentru a discuta exact despre pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Asta arată că România este un jucător important în regiune, lucru de altfel confirmat și de Summitul B9 pe care l-am desfășurat cu succes, în găzduirea președintelui Klaus Iohannis, vinerea trecută”, a subliniat Bogdan Aurescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri