Caută
Close this search box.

Ce subiecte au primit absolvenții de liceu la Limba română, la Bacalaureat 2022

Bacalaureat 2022 a continuat luni, 20 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30. Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”, potrivit edupedu.ro.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Candidații care au susținut azi proba scrisă la Limba română au avut de rezolvat varianta 6 la examenul național de Bacalaureat 2022. Subiectele au fost adaptate profilului, cu cerințe diferite pentru profilurile teoretice/vocaționale față de cele umaniste.

Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”. La subiectul I.B., au avut de scris un text de minimum 150 cuvinte în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri