Caută
Close this search box.

Contribuţie decisivă a României, în tranzitul de arme către Ucraina

klaus iohannis

România este una dintre țările al căror ajutor important merită atenția Ucrainei. Bucureştiul sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile, încă din primele zile de război, subliniază publicația Kyiv Post.

România este una dintre țările lider în transportul de mărfuri din SUA către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime, pentru livrarea de arme și echipamente.

Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE.

În cadrul recentei întâlniri de la Kiev cu Volodimir Zelenski, Iohannis l-a asigurat că România dorește ca Ucraina să devină candidată la UE în cel mai scurt timp posibil, notează sursa citată.

Mai mult, pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la rezoluția guvernamentală care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței.

România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei. Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA.

Pe lângă muniție, veste antiglonț și căști, România furnizează Ucrainei combustibil, echipament medical și dezinfectanți. Camioane cu ajutoare umanitare ajung, de asemenea, în mod regulat în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri