Caută
Close this search box.

Cupa Mondială 2026 va avea loc în SUA, Canada și Mexic

cupa mondiala 2026

Turneul final al Cupei Mondiale 2026 va fi organizat pentru prima dată în istorie în trei țări: SUA, Canada și Mexic, informează BBC.

Ediția va avea 48 de echipe participante. Meciurile se vor disputa pe 11 stadioane din SUA, trei arene din Mexic și două din Canada.

Cu această ocazie, Azteca Stadium din Mexic va deveni prima arenă care găzduiește partide în trei ediții diferite de Cupă Mondială. Capitala SUA, Washington DC, nu va găzdui nici un meci, propunerea făcută către FIFA nefiind acceptată printre cele câștigătoare.

„A fost un proces extrem de competitiv. Toate orașele au fost uimitoare. A fost o alegere foarte, foarte grea”, a declarat Colin Smith, oficialul FIFA responsabil de evenimente și competiții.

Toate cele 11 stadioane din SUA găzduiesc echipe din campionatul național de fotbal american (NFL), printre ele aflându-se MetLife Stadium, din New York, și Sofi Stadium, din Los Angeles.

Arena Sofi Stadium este cel mai scump stadion din lume, costurile construcției fiind estimate la 5,5 miliarde de dolari.

În februarie, stadionul a găzduit cea mai recentă ediție Super Bowl. Sofi Stadium a fost deschis în 2020. Arena are 70.240 de locuri și este folosită de echipele NFL Los Angeles Rams și Los Angeles Chargers, conform Digi24.

Atât arena din New York, cât și Sofi Stadium, concurează pentru finala Cupei Mondiale 2026, însă președintele FIFA a anunțat că nu a fost luată încă o decizie.

Lista orașelor și stadioanelor de la Cupa Mondială 2026:

Atlanta – Mercedes-Benz Stadium
Boston – Gillette Stadium
Dallas – AT&T Stadium
Guadalajara – Estadio Akron
Houston – NRG Stadium
Kansas City – Arrowhead Stadium
Los Angeles – SoFi Stadium
Mexico City – Estadio Azteca
Miami – Hard Rock Stadium
Monterrey – Estadio BBVA
New York/New Jersey – MetLife Stadium
Philadelphia – Lincoln Financial Field
San Francisco Bay Area – Levi’s Stadium
Seattle – Lumen Field
Toronto – BMO Field
Vancouver – BC Place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri