Caută
Close this search box.

Dmitri Peskov acuză că americanii capturaţi în Ucraina sunt responsabili de crime

peskov

Kremlinul a declarat luni că americanii capturaţi în Ucraina sunt „mercenari” angajaţi în activităţi ilegale şi trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru „crimele” comise, a relatat agenţia de presă rusă RIA, preluată de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost de asemenea citat de agenţia rusă declarând că Convenţia de la Geneva nu se aplică acestor bărbaţi deţinuţi, întrucât ei nu făceau parte din trupele regulate. Ei au tras în militari ruşi şi le-au pus viaţa în pericol, a adăugat el.

Printre altele, Peskov a spus că jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, care a fost reţinută în Rusia, se confruntă cu urmărirea penală, de asemenea potrivit agenţiei ruse de presă de stat RIA, preluată de Reuters.

„De ce ar trebui să o numim ostatică? Ea a încălcat legea rusă, acum se confruntă cu urmărirea penală’, declară Dmitri Peskov citat de RIA într-un interviu acordat televiziunii americane MSNBC, citat de Agerpres.

„Nu este vorba despre a fi luat ostatic”, a insistat el.

Vedeta americană de baschet Brittney Griner se află în prezent în arest preventiv pentru transport de stupefiante în Rusia, unde venise să joace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri