Caută
Close this search box.

DNA Ploieşti a clasat dosarul reabilitării unor străzi din Buzău, unde era posibil vizat Constantin Toma

dna

Procurorii anticorupţie de la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, care au făcut cercetări cu privire la proiectul european, pentru reabilitarea a trei străzi din Buzău, au dispus clasarea cauzei.

Într-un document transmis Primăriei municipiului Buzău procurorii DNA au dispus o soluţie de clasare constatând că faptele nu există.

După ce DNA Ploieşti a clasat dosarul de cercetare penală în urma căruia AMPOR a suspendat plăţile din fonduri europene la proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Buzău primarul Constantin Toma intenţionează să identifice persoana care a făcut plângerea şi să formuleze, la rândul său o plângere, pentru denunţ calomnios, conform News.ro.

Toma este de părere că nu este normal ca la orice plângere făcută să existe riscul ca anumite plăţi să fie sistate şi crede că prin acest demers va descuraja, pe viitor astfel de plângeri nefondate..

„O să fac o intervenţie aici, local, la Parchet, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, pentru a-mi indica persoana care a făcut această plângere, pentru denunţ calomnios pentru că nu putem lăsa lucrurile să se desfăşoare în acest fel. La orice plângere penală există riscul imediat să se blocheze finanţarea din fonduri europene. Nu este absolut deloc corect.

Acest exemplu este elocvent. Am fost nevinovaţi, dar exista acest risc, iar în situaţia în care cercetarea penală se ducea spre persoane, adică spre mine, pentru că eu am avut această plângere penală, se puteau bloca plăţile total, deci şi de la bugetul statului şi, evident, şi de la Comisia Europeană”, a declarat primarul municipiului Buzău Constantin Toma.

Sesizarea de la care a fost deschis dosarul, mai întâi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, transferat apoi la DNA Ploieşti nu se confirmă şi astfel lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Buzău pe bani europeni pot continua.

Primarul Constantin Toma a organizat vineri o conferinţă de presă pentru a anunţa decizia procurorilor DNA despre care spune că o anticipa

„ Nu avea cum să fie altfel. Totul a fost cât se poate de legal, verificat şi răsverificat de atâţia oameni din diverse instituţii. Mulţumesc procurorului de caz pentru că, iată, a fost un tip corect şi a respins acea plângere penală „, a spus primarul Constantin Toma.

În sesizarea iniţială care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău iar ulterior a ajuns la DNA Ploieşti se arata că „autoritatea locală din cadrul proiectului menţionat ar fi emis o autorizaţie de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei fără a avea eliberat aviz de la IPJ Buzău-Serviciul Rutier. Această autorizaţie ar fi ajutat Primăria Buzău să obţină nelegal fonduri europene în valoare de 88.000000 lei”.

În urma anchetei a rezultat că Primăria Buzău a obţinut din anul 2021 patru avize la Serviciul Rutier al IPJ Buzău cel pentru strada Transilvaniei datând din decembrie 2021.

În urma unei adrese a DNA Ploieşti care anunţa că face cercetări pentru presupuse fapte de corupţie, AMPOR a decis suspendarea rambursărilor din fonduri europene în proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri