Caută
Close this search box.

Franţa a produs pentru prima dată energie eoliană offshore, la Saint-Nazaire

saint-nazaire

Franţa a produs pentru prima dată energie eoliană offshore, la Saint-Nazaire, în cursul acestei săptămâni, au anunţat operatorul şi managerul de reţea, relatează Le Figaro.

”Parcul eolian offshore Saint-Nazaire a produs primii megawaţi pe oră, la turbina eoliană offshore franceză”, a anunţat consorţiul, care deţine parcul eolian (EDF Renewables, Enbridge şi CPP) şi reţeaua de tranport a energiei electrice (RTE).

Acesta reprezintă ”un pas important pentru tranziţia energetică”, au apreciat partenerii. Parcul offshore Saint-Nazaire, primul din Franţa care va intra în funcţiune, va avea în cele din urmă 80 de turbine eoliene, care vor fi instalate treptat, până la sfârşitul anului.

Prima turbină eoliană offshore a fost instalată în luna aprilie, iar în prezent sunt instalate 27 de turbine eoliene.

Alte parcuri eoliene offshore sunt în construcţie în Franţa. Cel din Fécamp (Seine-Maritime) va fi pus în funcţiune în 2023, înaintea celor din Saint-Brieuc (Côtes-d’Armor) şi Courseulles-sur-Mer (Calvados), potrivit News.ro.

Franţa a rămas în urmă în acest domeniu, dar preşedintele Emmanuel Macron vrea să construiască 50 de parcuri eoliene offshore până în 2050, cu o putere totală de 40 GW. Pe de altă parte, liderul francez vrea să stopeze dezvoltarea planificată a energiei eoliene pe uscat.

Conform Wikipedia, Saint-Nazaire este o localitate din Departamentul Loire-Atlantique, din vestul Franţei, în Britania tradiţională.

saint-nazaire

Oraşul este un port major pe malul drept al estuarului râului Loire, lângă Oceanul Atlantic. Saint-Nazaire este la sud de cea de-a doua mare mlaştină din Franţa, numită „la Brière”.

Datorită amplasării, Saint-Nazaire are o lungă tradiţie de pescuit şi construcţie de nave. Chantiers de l’Atlantique, unul dintre cele mai mari şantiere navale din lume, a construit cunoscute oceanice de linie, ca SS Normandie, SS France, RMS Queen Mary 2 şi vase de croazieră, precum MS Symphony of the Seas, al doilea vas de pasageri, ca mărime, din lume, în anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri