Caută
Close this search box.

G7, 14 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

g7

Liderii G7 au anunțat, la finalul unui summit de trei zile, un nou ajutor pentru Ucraina, în valoare de 14 miliarde de lire sterline (16,2 miliarde de euro), potrivit Sky News.

Liderii din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și SUA au condamnat din nou războiul ilegal și nejustificat al Rusiei, din Ucraina, și au promis să ofere țării invadate sprijin financiar, militar, umanitar și diplomatic, atât timp cât este nevoie.

„Într-un moment în care lumea este amenințată de diviziuni și șocuri, noi, G7, suntem uniți”, au spus liderii. Aceștia au subliniat că Ucraina trebuie ajutată, pentru a-și asigura un viitor liber și democratic, conform Ziare.com.

Liderii G7 s-au angajat de asemenea să acorde peste 2,8 miliarde de dolari, ca ajutor umanitar pentru Ucraina, și să continue să impună Rusiei costuri severe și durabile.

În privința crizei alimentare, alianța a decis alocarea a 4,5 miliarde de dolari suplimentari, ”pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili de foame și malnutriție”. Noile fonduri ridică la peste 14 miliarde de dolari sumele alocate pentru asigurarea securității alimentare.

„Vom lua măsuri imediate pentru a asigura aprovizionarea cu energie și pentru a reduce creșterea prețurilor determinate de condițiile extraordinare de piață, inclusiv prin explorarea unor măsuri suplimentare, cum ar fi limitele de preț”, se mai arată în comunicatul G7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri