Iulian Iancu a fost votat de plenul comun al Parlamentului membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu 224 de voturi „pentru” şi 86 de voturi „împotrivă”.

Iulian Iancu a fost propunerea PSD pentru această poziţie, după demisia fratelui lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, din funcţie.

Au fost patru candidaturi pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE: Iulian Iancu (PSD), Scarlat Iriza (consilier al preşedintelui ANRE), Florian Munteanu (propus de USR) şi Victorel Florin Rădoi (director în ANRE).

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, solicita pe 8 iunie preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI, pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE, în condiţiile în care în anul 2019 acelaşi Iulian Iancu a fost respins de preşedintele Iohannis, pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, pentru că periclitează „decizii asumate în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”

„Este omul acuzat de un coleg de partid că este cumpărat de Gazprom, aşa cum reiese din cablogramele Departamentului de stat al SUA. Este omul care a fost respins de Klaus Iohannis pentru a fi membru în Guvern.

Ce ştia Klaus Iohannis atunci? Dacă a fost cerut, îi solicit domnului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să prezinte public raportul SRI, cu privire la Iulian Iancu”, spunea Ionuţ Moşteanu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, afirma, după ce Iulian Iancu a primit avizul comisiilor, pentru postul din cadrul Comitetului de reglementare ANRE, la propunerea PSD, că nu are ştiinţă că domnul Iulian Iancu a lucrat sau lucrează pentru un stat străin, ci, dimpotrivă, ce ştie cu certitudine de sută la sută este că Iulian Iancu e un specialist pe zona de Energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here