Caută
Close this search box.

Marcel Boloş: Încercăm să punem în discuţia Comisiei Europene securitatea alimentară

boloş

Ministrul Investiţiilor, Marcel Boloş a declarat despre introducerea irigaţiilor în PNRR şi o posibilă renegociere cu Comisia Europeană, pe acest subiect, că România încearcă să pună în discuţia Comisiei Europene securitatea alimentară.

El a precizat că România nu este în situaţia în care are o astfel de problemă, pentru că are un potenţial agricol uriaş, care poate fi valorificat dacă asigurăm investiţiile în infrastructură specifice.

”Orientările Comisiei privind renegocierea PNRR au fost publicate în aceste zile. E un regulament pe care îl avem în această etapă în procedură de consultare şi de parcurâgere a etapelor premergătoare pentru a fiaprobat apoi de Parlamentul European”, a spus Marcel Boloş, conform News.ro.

Ministrul a arătat că problema efectelor crizei războiului din Ucraina generează şi această problemă legată de securitatea alimentară.

”România nu este în situaţia în care are o astfel de problemă cu privire la securitatea alimentară, ea are un potenţial agricol uriaş care, ştim bine cu toţii, poate fi valorificat dacă asigurăm investiţiile în infrastructură specifice, iar irigaţiile, din acest punct de vedere, reprezintă o investiţie şi nu este doar securitatea alimentară privită prin prisma acestor investiţii în irigaţii. Discutăm şi de alte tipuri de investiţii specifice, cum ar fi procesare, sprijin al fermierilor, calificarea resurselor umane pe domeniul acesta foarte important pentru România”, a spus Boloş, arătând că problema este mult mai complexă din punctul de vedere al tipului de criză.

Marcel Boloş a mai afirmat că în acest moment, Comisia Europeană abordează problema independenţei energetice în cadrul programului RepowerEU, dar se pot pune în discuţii şi alte tipuri de modificări, Comisia Europeană trimiţând chestionare statelor membre cu privire la capitolul de independenţă energetică.

Ministrul Investiţiilor a explicat că România, în acest chestionar, a ridicat problema securităţii alimentare, la alte comentarii, ”care este extrem de serioasă la nivel european şi naţional”.

”Încercăm să punem în discuţia Comisiei Europene securitatea alimentară şi măsurile pe care fiecare stat membru al trebui să le adopte pentru rezilienţa sistemelor agricole şi pentru tipurile de investiţii specifice, care fiecare ţară îl are”, a mai spus Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri