Caută
Close this search box.

Maria Zaharova (MAE rus) se ţine de glume proaste despre Macron şi Zelenski. ”Acum înțeleg de ce are Putin o masă așa lungă”

rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, una dintre portavocile cele mai agresive ale Kremlinului, a comentat într-o manieră sarcastică o fotografie a lui Zelenski și Macron, în care cei doi șefi de stat se îmbrățișează.

”Acum înțeleg de ce Putin are o masă așa lungă”, a scris Maria Zaharova, pe pagina sa de Facebook, în dreptul unei fotografii în care apar președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și cel francez, Emmanuel Macron, conform Ştirile ProTV.

Cei doi șefi de stat se îmbrățișează, ipostază care a determinat-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus să sugereze conotații sexuale, care l-ar fi dezgustat, chipurile, pe Putin, știută fiind poziționarea homofobă a Rusiei.

Remarca face trimitere la obiceiul președintelui Vladimir Putin de a-și întâmpina oaspeții, față de care manifestă o oarecare antipatie, la o masă foarte lungă.

Pe de altă parte, acest gen de consideraţii, făcute de foreign office-ul rus, demonstrează nervozitatea crescândă a oficialilor ruşi. De regulă, limbajul diplomatic nu include astfel de exprimări atipice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri