Caută
Close this search box.

Mariupol, în Evul Mediu. Hainele se spală-n bălţi

mariupol

Condițiile de trai în Mariupol, orașul-port ocupat de trupele ruse, sunt acum medievale, a declarat Petro Andrișcenko, consilierul primarului ucrainean al orașului, relatează CNN.

Potrivit acestuia, Rusia construiește un lagăr militar la Mariupol și nu lasă localnicii să plece din oraș.

„Mariupol este acum în Evul Mediu. Aprovizionarea cu apă este disponibilă doar în 2% – 3% din gospodăriile orașului. Oamenii își spală hainele în bălți, pe străzi”, a declarat Petro Andrișcenko, pentru televiziunea națională ucraineană.

„Riscul de răspândire a bolii crește pe zi ce trece. Există informații că oamenii vin la medici cu simptome asemănătoare dizenteriei sau holerei”, a continuat oficialul, citat de Digi24.

În urmă cu o lună, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății se declarau îngrijorați de riscul de holeră din Mariupolși vorbeau despre un pericol uriaș, din punctul de vedere al igienei precare.

Totodată, Andrișcenko precizează că Rusia construiește un lagăr militar la Mariupol.

„Plecarea de la Mariupol este posibilă doar în Rusia. Îi sfătuim pe oameni să plece, dar pe cont propriu și nu în coloane oficiale, și apoi să meargă spre Ţările Baltice sau Georgia. Îi sfătuim pe oameni să conducă non-stop și să treacă frontiera cât de curând”, mai spune consilierul.

Pe 20 mai, Combinatul Azovstal, din Mariupol, ultimul bastion al rezistenței ucrainene, din orașul-port de la Marea de Azov, a căzut în mâinile trupelor ruse, după aproape trei luni de lupte grele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri