Caută
Close this search box.

Ministerul de Externe confirmă oficial că Bulgaria şi-a închis spaţiul aerian pentru Serghei Lavrov

Ministerul bulgar de Externe a confirmat oficial că, printr-o notă datată 1 iunie 2022, nu a acordat permisiunea diplomatică pentru ca aeronava rusă care îl transporta pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov să survoleze teritoriul bulgar.

Decizia respectă regimul de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei şi, mai precis, Decizia 2014/512/PESC a Consiliului. În plus, începând cu data de 25 februarie 2022, Serghei Viktorovici Lavrov este inclus pe lista persoanelor fizice şi juridice care fac obiectul unor măsuri restrictive din partea UE în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 269/2014, a reamintit ministerul bulgar de Externe, conform Agerpres.

Mass-media au relatat duminică seara că Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru şi-au închis spaţiul aerian pentru un avion care urma să îl transporte pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-o vizită în Serbia pe 6 şi 7 iunie.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri