Caută
Close this search box.

Mită – 5000 de euro pentru permis. Rețeta pentru fraudarea examenului auto la Brașov

Între 2500 și 5.000 de euro ca să-ți iei permisul de conducere. Atât plăteau candidații dacă voiau să devină șoferi.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua includea mai mulți instructori auto, care recrutau candidații dornici să dea mită pentru permisul auto.

Aceștia își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, unde făceau școala de șoferi, cu promisiunea obținerii permisului de conducere în mod fraudulos.

Pentru fraudarea probei teoretice, în sală era prezent un candidat fals, care, pe timpul examenului, le transmitea candidaților răspunsurile corecte, apoi părăsea sala, potrivit TVR.

Pentru acest serviciu, fiecare candidat plătea între 2.500 și 5.000 de euro. Metoda a fost aplicată încă din 2013, timp de 7 ani, însă cercetările au început abia în 2019.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au făcut șase percheziții în acest dosar, la domiciliile unor persoane și sedii de firme, atât în Brașov, cât și în Galați.

14 persoane au fost aduse cu mandat la audieri.

Au fost emise inițial ordonanțe de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru șase suspecți. Ulterior, instanța a decis ca aceștia să fie cercetați sub control judiciar.

Anchetatorii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumpărare și trafic de influență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri