Caută
Close this search box.

Modificări RCA publicate în Monitorul Oficial: Polițe direct de la asiguratori, formular amiabil electronic, mașină la schimb pe durata reparației

rca

Modificările aduse asigurărilor RCA au fost publicate în Monitorul Oficial. Poliţele vor putea fi cumpărate direct de la asiguratori, iar formularul pe care şoferii implicaţi într-un accident trebuie să-l completeze de mână va putea fi înlocuit cu o aplicaţie.

În plus, zilele în care păgubitul beneficiază de mașină la schimb nu mai sunt condiționate decât de finalizarea reparației.

Poliţele RCA nu vor mai putea fi cumpărate doar de la brokeri, ci şi de la asigurator, la un preţ chiar mai mic.

O altă modificare este legată de formularul tipărit pentru constatarea amiabilă. Acesta nu mai este obligatoriu şi se va putea face și electronic, prin intermediul unei aplicații.

A treia modificare se referă la mașina pusă la dispoziție de service-uri pe perioada cât e în reparaţii autoturismul celui păgubit.

Citeşte şi: Copil de 5 ani înecat în râul Cugir

În 2021 erau în vigoare aproximativ 6,7 milioane de polițe, cifră care include și cele peste 1,44 milioane de polițe emise de City Insurance S.A., valide la sfârşitul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri