Caută
Close this search box.

Nave de provenienţă rusească, semnalate în apele teritoriale ale României

Nave de provenienţă rusească

Două nave nave de fabricație rusească patrulează de câteva zile în zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, în apropiere de platformele de exploatare a gazelor naturale Uranul și Ana.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, prezența rușilor în zona economică exclusivă a României a fost semnalată de mai multe ori de la începerea războiului din Ucraina, chiar dacă navele rusești sunt interzise în porturile românești.

Update 15:30: Aceste nave ar fi fost semnalate în apropierea platformelor marinei, iar personalul civil de acolo chiar le-au surprins în câteva fotografii. Într-una dintre ele se vede că pe o navă care ar fi de proveninență rusească se află chiar și un elicopter.

Navele erau la undeva aproximativ șase mile marine de aceste platforme petroliere. Surse Euronews România spun că reprezentanți din cadrul platformelor ar fi luat legătura cu reprezentanți MApN și le-ar fi explicat despre prezența acestor nave militare, de provenineță rusească, ce ar fi staționat în apropierea platformelor aproximativ patru zile.

Reprezentanții MApN spun însă că nu există motive de îngrijorare, prezența acestor nave a fost semnalată încă de la începutul războiului, dar este vorba despre zona economică exclusivă a României, undeva la aproximativ 200 de mile marine în larg. În această zonă navigația, cât și survolul sunt libere pentru navele din statele riverane.

Totuși, reprezentanții MApN susțin că încă de la începutul războiului au fost luate măsuri suplimentare de monitorizare în apele teritoriale ale României, în zona contiguă, dar și în zona exclusiv economică a țării. Sunt patru nave militare care monitorizează, în permanență acea zonă, dar sunt și două elicoptere, fregate, corvete și dragoare maritime.

MApN a adăugat și faptul că nu sunt motive de îngrijorare, deoarece acele nave nu se află acolo ilegal, în acea zonă fiind perimisă circulația atât a navelor militare, cât și a navelor civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri