Caută
Close this search box.

Nou derapaj. Dmitri Medvedev atacă degeneraţii care vor moartea Rusiei

Dmitri Medvedev

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev şi-a exprimat într-un mod virulent ura faţă de degeneraţii care vor moartea Rusiei.

Aceste afirmaţii ilustrează rigidizarea tot mai pronunţată şi nervozitatea unora dintre responsabilii de la Moscova, în plină ofensivă rusă în Ucraina, relatează AFP.

„Sunt adeseori întrebat de ce postările mele de pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi”, susţine în mesajul său Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

„Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă voi face totul pentru a-i face să dispară”, a afirmat fostul lider de 56 de ani, fără a preciza totuşi cine este ţinta declaraţiilor sale.

Dar, după cum notează în pagina sa web ziarul rusesc Kommersant, cel mai adesea el se exprimă în mod negativ despre autorităţile Ucrainei, Uniunii Europene şi SUA, conform Agerpres.

Considerat până de curând un exponent al aripii liberale din sistemul de putere rusesc, Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte între anii 2008 şi 2012 şi premier între anii 2012 şi 2020, este astăzi vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei.

Luna trecută, el denunţase sancţiunile economice „nebuneşti” la adresa Rusiei.

La 30 mai, Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra „centrelor unde se iau deciziile criminale”, dintre care unele nu se află la Kiev, aminteşte în acest context antena rusă a BBC.

Medvedev a preluat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei în ianuarie 2020, după ce a pierdut funcţia de prim-ministru în favoarea lui Mihail Mişustin. Această funcţie a fost creată special pentru el, până atunci neexistând postul de vicepreşedinte al acestui organism, condus de însuşi şeful statului, Vladimir Putin, potrivit BBC în limba rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri