Caută
Close this search box.

O versiune modificată a vaccinului anti-COVID-19 de la Moderna, verificată de EMA

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că a început să examineze o nouă versiune a vaccinului Moderna împotriva COVID-19 adaptată în special la varianta Omicron, informează AFP.

Vaccinul Moderna modificat „va viza două tulpini de SARS CoV-2, în acest caz tulpina originală şi varianta Omicron, sursă de îngrijorări”, a indicat autoritatea europeană de reglementare.

EMA a lansat deja în această săptămână procedura de examinare a unei versiuni modificate a vaccinului Pfizer/BioNTech adaptată la varianta Omicron.

Examinarea va continua până când vor exista suficiente date pentru o cerere formală de comercializare a vaccinului de la grupul american Moderna, cunoscut şi sub numele de Spikevax, în cadrul celor 27 de ţări ale Uniunii Europene, a precizat EMA.

Îngrijorările cu privire la revenirea coronavirusului, în special a variantelor BA.4 şi BA.5, sunt în creştere, inclusiv în Marea Britanie şi Ţările de Jos, unde cazurile de infectare au atins cel mai înalt nivel din ultimele trei luni.

Pfizer şi BioNTech au anunţat săptămâna aceasta că vaccinul lor modificat va viza Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri