Caută
Close this search box.

ONU: Reuniune de urgenţă Consiliului de Securitate, privind cele mai recente bombardamente ruseşti, în Ucraina

Ucraina a solicitat luni o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la cele mai recente bombardamente ruseşti împotriva unor ţinte civile, reuniune care va avea loc marţi la ora 19:00 GMT, informează AFP.

Conform anunţului făcut de preşedinţia albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, atacul cu rachetă de luni asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk „va fi subiectul principal” al acestei sesiuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice albaneze.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensky, atacul de la Kremenciuk a ucis cel puţin 13 persoane şi făcut peste 40 de răniţi.

În cadrul întâlnirii de marţi va fi dezbătut şi atacul cu rachete de la Kiev care a ţintit duminică un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei ucrainene.

Conform autorităţilor ucrainene, acest atac s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi şi a avut loc cu câteva ore înaintea începerii summitului G7 organizat în Germania, pe agenda căruia războiul din Ucraina ocupă un loc important.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri