Caută
Close this search box.

Piteşti – Manifestaţie de susţinere a unui doctor care este cercetat de Colegiul Medicilor după ce a exprimat în repetate rânduri opinii împotriva măsurilor de protecţie în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2

medicii

O manifestaţie de susţinere a unui doctor care este cercetat de Colegiul Medicilor după ce a exprimat în repetate rânduri opinii împotriva măsurilor de protecţie în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 este anunţat duminică după amiază la Piteşti. Adunarea publică este una autorizată, organizatorul fiind o persoană fizică.

Manifestaţia a fost anunţată pentru duminică, începând cu ora 16:00, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, adunarea publică fiind una autorizată după ce o persoană fizică a cerut aprobare în acest sens, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.
Acţiunea se vrea una de susţinere faţă de medicul Geanina Hagimă, care este anchetată de Colegiul medicilor pentru participarea la proteste faţă de măsurile impuse în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV şi contestarea eficienţei vaccinării anti-COVID.

Surse din administraţia locală au precizat că solicitarea a fost pentru o adunare la care să participe aproximativ 200 de persoane. Aceleaşi surse au mai declarat că o solicitare pentru autorizarea unui protest similar a fost depusă pentru data de 22 iunie, în faţa sediului Colegiului Medicilor, dar până la ora transmiterii acestei ştiri administraţia locală nu a luat o decizie cu privire la avizarea sau respingerea solicitării.
Geanina Hagimă este medic de obstetrică-ginecologie iar în ultimii doi ani a exprimat în repetate rânduri opinii care contestă măsurile luate în contextul pandemiei de COVID.19.
Astfel, într-un articol semnat de ea şi numit „APEL CATRE MEDICII ROMÂNI: Să redeschidem spitalele fără condiţionări şi restricţii!”, Geanina Hagimă scria că „este important să înţelegem cu toţii că imaginea medicinei a fost grav alterată în această perioadă şi că instituţiile care trebuiau să o apere nu şi-au făcut treaba” şi că „este important ca medicii şi toţi lucrători în domeniul sănătăţii să ştie că unele avantaje nemeritate pe care le au obţinut în perioada covid nu au făcut decât să distrugă imaginea medicinei româneşti să scadă încrederea oamenilor în cadrele sanitare”.
Într-un alt articol, medicul se pronunţa împotriva vaccinării anti-COVID în cazul copiilor, iar în altul aborda subiectul măştilor faciale pe care le cataloga drept „inutile, ineficiente şi nocive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri