Caută
Close this search box.

Prefectul de Bucureşti, Toni Greblă, pune tălpi încercării lui Nicuşor Dan, de a închide Litigiul Constanda

toni greblă

Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor două dispoziţii, prin care primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a restituit Parcul Bordei unor persoane, anunţă instituţia, printr-un comunicat oficial.

Urmare exercitării controlului de legalitate, Greblă a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea a două dispoziţii, prin care primarul general al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane, pe terenul din Parcul Bordei.

Deci, PSD, prin Toni Greblă, face tot ce poate pentru a continua blocarea unor mari sume de bani ale Primăriei Capitalei, pentru ca apoi să dea vina tot pe Nicuşor Dan pentru o aşa-zisă proastă administrare a Bucureştiului.

Motivul principal pentru care Toni Greblă a solicitat anularea dispoziţiilor este acela că terenul restituit a fost expropriat prin decret regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului Bucureşti, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina şi construirea salbei de lacuri, pe acest curs de apă, mai precizează prefectul Capitalei.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat pe 3 iunie, că a semnat, în numele PMB, un acord cu familia Constanda, pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro, pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi.

Este vorba despre un litigiu pe care nici fostul primar general, Gabriela Firea (PSD), nici predecesorul acesteia, Sorin Oprescu (independent, susţinut de PSD), nu l-au rezolvat.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi.

Acordul prevede eşalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăţi lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului.

Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut şi Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluţii la această problemă (atât întâlniri interne, cât şi cu familia ori avocaţii familiei Constanda)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Toni Greblă este fost preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului. În această calitate, a contribuit decisiv la suspendare preşedintelui, din 4 iulie 2012. A devenit apoi judecător CCR.

A fost suspendat apoi din funcţie, pentru o afacere cu struţi, pentru care ulterior justiţia română l-a achitat. A devenit apoi secretar general al ultimuui dintre cabinetele Vioricăi Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri