Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, luni, cu delegaţia Secretariatului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), condusă de secretarul general adjunct Ulrik Vestergaard Knudsen.

Oficialul OCDE a declarat, după întrevederea cu ministrul Aurescu, că procesul de aderare a României la organizaţie va depinde de răspunsul ţării noastre şi de recomandările pentru schimbările de practici, politici şi legislaţie.

„În ceea ce priveşte momentul aderării, ne amintim că din partea OCDE nu există o dată stabilită pentru acest proces şi procesul va depinde de răspunsul României şi de recomandările pentru schimbările de practici, politici şi legislaţie.

Sunteţi împreună cu alte patru ţări şi bineînţeles că fiecare ţară va avansa în propriul ritm, important este să realizăm lucrurile împreună prin acest proces de aderare. Prin aceasta aş vrea să vă invit pe dumneavoastră şi ţara dumneavoastră să profitaţi de acest potenţial imens care există pentru reforme, pentru o viaţă mai bună. (…)

Aşteptăm cu nerăbdare să consolidăm această relaţie şi să sprijinim în continuare o conducere bazată pe statul de drept. Aşteptăm cu nerăbdare să asistăm România pentru a atinge obiectivul nostru comun”, a spus Ulrik Vestergaard Knudsen, potrivit Agerpres..

El a amintit că în ceea ce priveşte cooperarea OCDE cu România, aceasta datează din anii ’90.

„Cooperarea noastră datează din anii ’90 şi a trecut testul timpului, România devenind unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai OCDE. Aceasta a fost o prioritate pentru multe guverne, precum cel de la Bucureşti şi toată lumea a sprijinit consolidarea cadrului instituţional pentru această aderare şi în ultimele ore am văzut că există un consens deplin chiar şi în

Parlament aşa că aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună. Deja s-au implementat mai multe proiecte pentru a livra politici mai bune, pentru vieţi mai bune pentru români şi de fapt la asta se reduce totul. Vrem să ajutăm România şi poporul său. Lucrăm împreună teme cheie – cum ar fi politica economică, mişcarea de capital – şi Comisia Europeană tocmai a lansat un raport privind mişcările de capital.

Este un pas istoric şi pentru noi acest moment şi vine într-un moment în care este foarte important ca ţările care au aceleaşi valori şi principii să rămână unite”, a mai spus oficialul OCDE.

„Aceste lucruri permit ţărilor să aibă acces la expertiza şi dialogul din cadrul OCDE pentru ca astfel ţările să poată învăţa din experienţa trecută la fel cum şi noi putem să învăţăm din cele mai bune practici şi politici ale României şi sunt foarte multe considerente care se suprapun între agenda României şi agenda OCDE.

Vorbim de egalitate, inovare, protecţia mediului, lupta împotriva corupţiei, educaţie sănătate şi politici legate de piaţa muncii. Toate acestea sunt aspecte care ne preocupă şi pe noi şi pe dumneavoastră şi sperăm să sprijinim şi agenda naţională”, a subliniat Ulrik Vestergaard Knudsen, care a mulţumit pentru sprijinul acordat Ucrainei de către România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.