Caută
Close this search box.

Ucraina a distrus baza mercenarilor Wagner, din Lugansk

wagner

Armata ucraineană a distrus baza grupului de mercenari Wagner din Lugansk, a anunțat guvernatorul regiunii, Serghei Haidai, citat de The Kyiv Independent.

Serghei Haidai a transmis că forțele armate ale Ucrainei au distrus baza locală a grupului de mercenari Wagner din Kadiivka, oraș din regiunea Luhansk ocupat de ruși. Oficialul ucrainean a mai spus că doar un soldat rus a supraviețuit atacului, fără însă a preciza numărul total al celor uciși.

La finalul lunii februarie, presa britanică dezvăluia că peste 400 de mercenari ruşi operau la Kiev, la ordinele Kremlinului, pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi pe membrii guvernului său, cu scopul de a pregăti terenul pentru ca Moscova să preia controlul în Ucraina.

Ulterior, la finalul lunii martie, serviciile de informații din SUA afirmau că în jur de 1.000 de mercenari ai grupului Wagner au fost trimiși să lupte în Ucraina, ca urmare a pierderilor grele înregistrate de armata Moscovei în prima lună de la declanșarea invaziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri