Caută
Close this search box.

Un bărbat și o femeie sunt căutați cu bărci și scafandri în râul Timiș. La intervenție a fost adus și un elicopter SMURD

Un bărbat de 39 de ani și o femeie de 34 de ani sunt căutați de pompieri și scafandri în râul Timiș, în apropierea localității Coșteiu din județul Timiș. Cei doi au intrat în râu pentru a se răcori și nu au mai ieșit pe mal, potrivit martorilor. La fața locului a fost adus și un elicopter SMURD.

„La ora 14:10 am fost anunțați prin SNUAU 112 despre două persoane aflate în submersie pe râul Timiș, în apropierea localității Coșteiu. A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: o autospecială de descarcerare cu barca pneumatică BP6, o autosanitară SMURD tip B, cu un efectiv de 6 subofițeri. De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara care s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de intervenție cu doi scafandri și un subofițer. Totodată, din cadrul celorlalte subunități de intervenție au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barcă și doi subofițeri. În acest moment, toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

La fața locului sunt mai multe echipaje de poliție, pompieri, scafandri, două ambulanțe și un elicopter SMURD, scrie opiniatimisoarei.ro.

ISU Timiş le recomandă cetăţenilor să se scalde doar în locurile special amenajate în acest sens; dacă nu ştiu să înoate foarte bine, să nu se aventureze departe de mal; să nu se scalde în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; să respecte întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care se află şi să folosească de fiecare dată echipamentul de protecţie furnizat de acesta. Totodată, li se reaminteşte părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri