Caută
Close this search box.

Website-ul ziarului britanic The Telegraph are accesul blocat, de către Rusia

the telegraph

Site-ul ziarului britanic The Telegraph a fost blocat în Rusia, la solicitarea procurorului general, a anunţat agenţia de presă rusă Tass, citând informaţii furnizate de agenţia de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, relatează Reuters.

Accesul la site-ul publicaţiei a fost restricţionat după ce autorităţile ruse au constatat că ziarul a difuzat „informaţii inexacte despre operaţiunea militară specială desfăşurată de Forţele Armate ruse pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Tass.

După desfăşurarea de trupe în Ucraina în februarie, Rusia a reprimat acoperirea mediatică a conflictului, blocând site-uri ale instituţiilor mass-media străine, despre care Moscova consideră că au răspândit informaţii false, privind campania sa militară.

Moscova numeşte războiul din Ucraina operaţiune militară specială, menită să protejeze de persecuţie populaţia rusofonă din Ucraina, scrie Agerpres.

Kievul şi aliaţii săi susţin însă că este vorba doar despre un pretext pentru ocuparea de teritorii, care a provocat moartea a mii de persoane şi a obligat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri