Caută
Close this search box.

23 iulie. Meci Ungaria – Ținutul Secuiesc, la Miercurea Ciuc

Naţionalele sub 18 ani din Ungaria şi… Ţinutul Secuiesc vor disputa pe 23 iulie un meci amical, la inaugurarea noului stadion din Miercurea Ciuc.

Arena de aici, pe care joacă divizionara din Liga 2 FK Csikszereda, a fost renovată și va fi inaugurată pe 23 iulie. Partida inaugurală se va disputa între naționala Under 18 a Ungariei și aşa-zisa naţională a Ținutului Secuiesc.

FRF a refuzat propunerea ca naționala U18 a României să fie adversara maghiarilor.

După ce Federația Română de Fotbal nu a fost de acord, organizatorii au ales echipa Ținutului Secuiesc (Székelyföld), zonă neconstituţională din România, formată din județele Covasna, Harghita și, parțial, Mureș.

Potrivit Szekely Sport, președintele ciucanilor, Zoltan Szondy, a declarat că, după lungi discuții cu cei de la FRF, a primit un răspuns negativ, motivat de faptul că data de 23 iulie, stabilită pentru inaugurare și partida amicală, nu se încadrează în calendarul competițional al Federației, conform Digi FM.

Ținutul Secuiesc are și echipă de seniori, cel mai cunoscut fotbalist al echipei fiind fostul fotbalisst rapidist Robert Ilyeș. De asemenea, fostul selecționer Laszlo Boloni a fost adesea invitat la acțiunile acestei echipe.

Stadionul din Miecurea Ciuc a fost renovat, cu o investiție de 3 milioane de euro a guvernului maghiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri