Caută
Close this search box.

Alexandru Muraru: Viktor Orban instigă la un experiment social care a stat la baza persecuției și a crimelor secolului XX. Voi sesiza CNCD

ungaria

Deputatul Alexandru Muraru susţine că în cazul discursului lui Viktor Orban de la Tuşnad poate fi sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

„Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX” a transmis Muraru.

„Voi sesiza CNCD pentru a face uzanță de atribuțiile sale, în conformitate cu legislația privind combaterea discriminării și discursului instigator la ură. România nu trebuie să se transforme într-o tribună a populismului, declarațiilor homofobe și rasiste.

Diferențele dintre noi nu pot exclude o persoană care dorește să trăiască în Franța, Austria, Ungaria sau România.

Ești european nu că te-ai născut în Europa, ci că aderi la valorile comune împărtășite de popoarele Europei. Este un principiu simplu, pe baza căruia s-a fondat Uniunea Europeană ca reacție tocmai la exclusivismul rasial promovat în țările Europei înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial.

Acest discurs al premierului Viktor Orban este desprins din ideologiile rasiale care au făcut milioane de victime în secolul XX”, a spus Muraru, potrivit TVR.

„În al doilea rând, fraza” suntem dispuși să ne amestecăm unul cu celălalt, dar nu suntem dispuși să devenim de rasă mixtă” trădează o mentalitate pe care o credeam dispărută o dată cu disoluția nazismului. Toleranța, acceptarea diversității, conviețuirea în pace și armonie și însușirea valorilor și normelor te fac european.

În altă ordine de idei,” spălarea” Rusiei de dezastrul umanitar și social provocat în Ucraina este inacceptabilă, la pachet cu atacarea injustă a UE și SUA pentru că au răspuns ferm invaziei ilegale și neprovocate.

Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX. Orban trebuie izolat internațional, regimul său e o sursă de derapaj la adresa valorilor europene, iar Orban nu va scapă niciodată de marginalizarea internațională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri