Caută
Close this search box.

Ambasadorul Franţei în România: Un comitet special se ocupă de deblocarea contractului pentru corvete

corvete

Un comitet special se ocupă de deblocarea contractului pentru corvetele Forţelor Navale Române.

Declaraţia a fost făcută chiar de Ambasadorul Franţei, într-un interviu acordat Agerpres. Laurence Auer susţine că reprezentanţi din industria de armament caută soluţii pentru deblocarea dosarului corvetelor.

Compania Naval Group a câştigat contractul de peste un miliard de euro, dar de aproape doi ani refuză să îl semneze pe motiv că s-au scumpit materialele.

Ambasadorul Franței susține că ministerele Apărării din cele două țări și reprezentanții companiilor implicate fac eforturi să deblocheze afacerea corvetelor, însă este greu de dat un termen.

Diplomatul francez este de părere că Naval Group are motive întemeiate să nu semneze contractul câștigat în urmă cu 3 ani.

Laurence Auer, ambasadorul Franţei în România: „Nu vorbim de un dosar simplu. Vorbim de o ofertă din 2016, o ofertă cu preţ fix. Preţul oţelului a crescut enorm de atunci. Spune însuşi ministrul Apărării, condiţiile de producţie pentru diverse componente au evoluat enorm”.

Analiștii militari spun că cele patru corvete reprezintă un program vital pentru Forțele Navale Române, probabil categoria cu cea mai slabă dotare.

Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu susține că, dacă francezii tot nu semnează, Bucureștiul ar trebui să se înțeleagă cu celelalte companii care au participat la licitație, pentru că o nouă procedură nu poate fi o soluție în situația actuală de la Marea Neagră.

Contractul de aproximativ 1,2 miliarde de euro prevede construirea în România a 4 corvete pentru Forțele Navale Române. Prima navă trebuie livrată la 3 ani de la semnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri