Caută
Close this search box.

Ambasadorul Republicii Moldova condamnă atacul cu rachete care a ucis 23 de civili la Viniţa

Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri, a condamnat atacurile lansate de armata rusă asupra oraşului Viniţa, care s-au soldat cu moartea a 23 de civili.

El a declarat vineri, pentru AGERPRES, că loviturile îndreptate împotriva civililor din oraşele ucrainene aflate departe de linia frontului pot fi considerate „crime împotriva umanităţii”.

„Evenimentele de la Viniţa de ieri ne-au afectat foarte mult (…). Condamnăm în general războiul nejustificat care a fost lansat de Federaţia Rusă asupra Ucrainei şi care durează de atâtea luni. Loviturile asupra unor obiective civile, în oraşe care sunt departe de linia frontului sunt cu atât mai mult condamnabile şi chiar pot fi considerate crime împotriva umanităţii”, a afirmat diplomatul moldovean.

Valeriu Chiveri a salutat decizia autorităţilor europene de a acorda statutul de ţări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova şi Ucrainei.

„Suntem fericiţi că acest proces de integrare europeană a luat contur mai nou, pentru vecinii noştri din Ucraina. Avem un trecut comun, un prezent, dar mai ales un viitor comun. E adevărat că diferă condiţiile înaintate. Ucrainenii îşi fac temele acasă la ei, noi facem la fel.

Sunt convins că vom merge împreună, în condiţiile în care războiul afectează întreaga regiune”, a adăugat ambasadorul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri