Procurorii anticorupție din Republica Moldova, în comun cu Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuau cam 97 percheziții, în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Şor.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă, de către procurorul Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a fost plasată în arest, pentru 30 de zile, fiind cercetată, în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Centrul Național Anticorupție a informat anterior că Partidul Politic „ȘOR” ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei „grupări criminale”, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Conform CNA, banii „grupului criminal” ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.