Caută
Close this search box.

Aurescu i-a cerut lui Szijjarto ca oficialii ungari în vizite private să respecte sensibilitățile României

aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a discutat cu omologul său maghiar, Peter Szijjarto, despre vizitele private ale oficialilor ungari în România și despre tabăra de vară de la Tușnad, care va avea loc săptămâna viitoare, unde premierul Viktor Orban probabil va participa.

Oficialul român a precizat că i-a spus ministrului maghiar „care sunt sensibilitățile României și așteptarea ca discursul public să se încadreze în parametrii pe care îi știm deja”.

„Vizita pe care am primit-o ieri, de la omologul meu din Ungaria, domnul (Peter – n.red.) Szijjarto, a fost mult mai amplă, din punctul de vedere al discuțiilor pe care le-am avut, iar subiectul securității energetice, unul foarte important, a fost doar unul dintre subiectele pe care le-am discutat.

Am vorbit de pildă despre vizitele private ale oficialilor ungari în România și despre tabăra de vară de la Tușnad, care va avea loc săptămâna viitoare, și am arătat care sunt sensibilitățile României și așteptarea ca discursul public să se încadreze în parametrii pe care îi știm deja, ai tratatului politic de bază, ai Declarației de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI, de la care anul acesta aniversăm 20 de ani de existență. Și răspunsul a fost unul pozitiv.

Înțelegem că (Viktor Orban – n.red.) va participa la această tabără de vară. Vom vedea care este conduita oficialilor ungari. Eu sper că ea se va modela după ceea ce colegul meu, Peter Szijjarto, mi-a spus”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri